<

Juljuljuljuljul.

I morgon stiger jag upp klockan 05.30 i Skara för att jobba på Dagsnäs julmässa. Fyra dagar ska jag bulla upp kakfat, sälja kaffe till glada mässbesökare och lyssna på julmusik. Kan det finnas något bättre sätt att starta julmånaden på? Jag är ju kanske som bekant, lyrisk vad gäller allt som har med julstämning att göra och brukar göra det hela till, precis, en julmånad istället för bara en dag. Laddar upp med drömmiga bilder från Pinterrest.

 

Söndag.

Fortsätter med söndagen. Hade hört att det skulle bli sol vilket stämde alldeles utmärkt. 


Vaknade till ett solbadigt rum och var pepp på att åka till en skärgårdsö. Smsade några stycken men ingen mer kunde så jag åkte själv helt enkelt. Tänkte först att det skulle bli tråkigt men det blev faktiskt himla skönt!
 

Åkte spårvagnen till Saltholmen och sen färja till Styrsö. FINT.


Hade ingen musik i lurarna utan promerade bara runt på ön till vågskvalp och mina egna tankar. Mötte såklart massa peppade söndagsvandrare också. 


Slog mig ner vid en sten och åt matsäck med finaste utsikten. 

Äggmacka på hembakat dinkelbröd och körsbäsrtomater. Går inte att beskriva lyxkänslan. 


Kunde sitta utan jacka och sola fast det var 17 november. 


Väntade på båten och lyssnade på stadsbor som satt och pratade om sommarhusdrömmar. Tror jag också måste äga ett hus på kusten en dag.
 
Åkte hem igen, fylld av energi och kanske novembers sista sol. 

Fredag och Lördag.

Påtal om helg har jag haft en himla bra. Såhär var fredagen och lördagen till exempel! 
 

I fredags kväll lagade jag först god pasta och lyssnade på podcasts. Sen kom Linda och Louise från klassen.


Naturlig skönhet alltså. Vi piffade, drack vin och gick till jazzhuset där det dansades det och hängdes hela kvällen. Coolaste var att vi hamnade en stund i någon slags trappuppgång backstage. En vän från vår klass hade spelat med sitt band och drog med oss dit. Inbillar mig såklart att Håkan, BD och andra häftiga hängt i den där trappan också. *proud to be starstruck*


Åt lunch med samma braiga sällskap i Haga i Lördags. 


Jag.
 

Kafé Kringlan framkallar alltid beslutsångest men den är alltid värd för allt är gott. 


När vi kom ut efter tre timmar hade det blivit mörkt igen. 

Älskar att det börjar kännas juligt i stan. Göteborg är bra på detta med fina lampor. 
 
Dog idylldöden lite när fullmånen lyste såhär. Jag och Louise gick väldigt spontant vidare på bio. Vi såg Mig äger ingen som nog var en av top 10 bästa filmer någonsin. Mer om den en annan dag kanske. Har för övrigt enorm blogginspiration så njut så länge det varar! 
 
 

Göra helg.


 
Något jag tänkt på sedan jag flyttade hemifrån är det här med helg och vardag.  Genom grundskolan och gymnasiet infann sig den obligatoriska helgkänslan varje fredag eftermiddag. Den är lite svår att sätta fingret på men handlar antagligen om att det vankas sovmornar, kompishäng, goda middagar och ett nystädat hus. Ibland kanske en utflykt eller resa till och med. Det där hände utan att jag reflekterade över det först men när jag blev äldre och sen flyttade hemifrån förstod jag att känslan inte infinner sig av sig själv. Någon måste handla hem den goda maten, städa huset och planera var man ska åka på söndagsutflykt.
 
Nu när jag bor själv är jag så glad att jag fått öva mig och faktiskt blivit en fena på att ordna allt det där. Planera god (och billig) fredagsmat, byta lakan och kolla upp hur man tar sig till en skärgårdsö med Göteborgs kollektivtrafik. Skriva lista och bara göra. Fixa livskvalité kan man också kalla det.

En vad dom brukar kalla dagens.

Eller rättare sagt onsdagens höstiga outfit med secondhandfyndad 80-talsjeansjacka, mössa från Weekday och tröja från American Apparel. Har hängt upp den ofantligt fina röda klänningen från Miss Ragtime på väggen nu. Tycker den påminner fint om att det snart är jul och man får använda hur många röda klänningar man vill med gott samvete. Kartan som hänger på garderobsdörren köpte jag på marknaden i Aix. 
 
                                 

Det matchades med kängorna som ser ut lite som Tjorvens pjäxor. Kommer ni ihåg Tjorvens storasystrar Teddy och Freddy som var kompisar med Pelles storebrosor? Vill minnas att de hade något slags kallningsläte lite *kraaaa! kraaaa!* som de gormade till varandra. Jag och Karin har skrattat åt det där så många gånger.
 

Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet.

Minns ni alla gånger det varit mitten av december och man suttit inomhus och pluggat inför prov hela eftermiddagarna? Minns ni hur det enda man egentligen ville var att lyssna på radion för där pågick något magiskt dygnet runt? Precis, musikhjälpen. Detta fantastiska program med världens bästa syfte, världens mest uthålliga programledare och de coolaste gästerna på besök. I år kommer Kodjo, Sarah Dawn Finer och, håll i er, EMMA KNYCKARE sitta i glasburen i en vecka och det bästa av allt är att den kommer stå på Gustav Adolfs torg i Göteborg! Vem tror ni kommer hänga där på dagarna/kvällarna/nätterna? 

Förra året minns jag att Julia och Frida gjorde initiativet Tömma Skara på pant för att samla in pengar. Nu kan man skapa årets initiativ på musikhjälpens hemsida och jag är pepp att komma på ett. Årets insamling går ju till det viktiga ämnet "Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet" så på ett eller flera sätt vill och kommer jag bidra. 9-15 december gäller det!
 
                    
 

Chill på schlätta och häng på humanisten.

Förra tisdagen åkte jag tillbaka till Göteborg och hängde i skolan från dess att biblioteket öppnade tills det stängde, stupade i säng klockan 10 och upprepade sen proceduren tre dygn. En av de intensivaste pluggveckorna någonsin tror jag, lite som den då jag hade Samhäll C-uppsats, projektredovsning, Matte C-nationella, religionsprov, Vickis och Kullenfestivalen samma vecka i trean. Skilladen var att nu handlade allt om idéhistoria, så himla skönt att bara läsa ett intressant ämne. I fredags skrev vi salstenta i fyra timmar och sen dess har jag haft en himla fin helg. Men det får ni se en annan dag, såhär var det förra helgen.

Allt var som vanligt. Lördagfrukosten den godaste någonsin med Börjes specialkokade ägg, SvD och bra frukostdiskussion. Några göraomhuset-projekt på gång, promenad runt Hindsbosjön och häng med finisar. 


Vi var på secondhandrunda och hittade fräcka matchande kepsar, åttiotalskappor och några fina fynd. 
Jag fick köra bil igen! har saknat att gasa fram på schlätta med bra personer och musik på högsta volym. 

Klara och hennes kompis Carro var med också. Optimalt shoppinggäng. 
 

RSS 2.0