<

Lördagslistar.

Låt som när du är ledsen sörjer till?

Kul första fråga, upplyftande liksom… Nejmen litte deppiga Håkan Hellström-låtar går väl alltid hem. Fast jag har lärt mig att det är bättre att banga sorglig musik eftersom man, med enkel logik, kan räkna ut att man blir ännu ledsnare då.


Beroende av:
Livskvalitet, mat, vatten, mänsklig kärlek, musik och andra grejer.


 

Vem behöver du mest just nu:
Mitt kompisgäng! Det är så fint att alla gör sin grej på olika ställen men jag kan inte hindra mig från att drömma mig tillbaka till gymnasietiden. Obligatoriskt häng varje helg i någons soffa och åtta stycken inom fem kvarters radie och några ett par kilometer utanför stan. 


Alltså hur gulligt är inte detta?! Från när några av oss var i Kungshamn i kanske ettan. 

Vad tror folk om dig?
Eftersom jag är tankeläsare: schysst, glad, ordentlig, kontrollbehovig, luktar gott, *KreAtiV*, smart.

Stämmer det?

Har ju verkligen ingen aning och anstränger mig i ärlighetens namn mycket för att inte tänka på vad andra tror om mig. Ljög om tankeläsningsförmågan, förlåt.

Vad får du oftast komplimanger för?

Att jag är har fin inredningsstil, är bra på att fota och är ambitiös på olika sätt.
Brukar du skratta för dig själv?
JA?! tänker ofta ut roliga/socialt obekväma scenarion och roliga dialekter/karaktärer som uttrycker sig kul. Ingår ibland att jag pratar för mig själv MED dialekten. Ofta följt av skratt åt att jag skrattar åt mig själv. Skrattar ofta högt på bussen när jag lyssnar på Tankesmedjan också, då ingår i och för sig andra människor i miljön.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?

“Haha jaaa jag får göra det!!!!”

Nästa mål i ditt liv:

Med pondus och självklarhet lämna tillbaka ett par byxor som gick sönder efter två månader. Få tillbaka 500 spänn.

Hur svarar du i mobilen?

”Hej det är Lovisa” om jag inte vet vem det är annars ofta ”Hejduuu!” eller typ ”Tjänna!” på dalmål om det är Karin.

Vem ringde dig senast?

Isabelle.

Antal timmar sömn inatt:

10! Utvilad som nyvaket spädbarn!

Tycker du om din pappa?

Det är klart! Han är bra på massa olika sätt men tillexempel stöttande i alla mina idéer om framtiden och mycket bra på att lyssna. + lagar god mat! Och är min pappa bara.

I somras kom Larssons till pappa i Mullsjö, så mysigt dag!

Brukar du komma i tid?

92% av alltid.

När mår du bra?

Tillexempel när jag får dansa på ett fullt dansgolv med Axelina, Cecilia, Isabelle, Hanna, Frida, Jonas, Jacob och Alfred.


Hur känner du dig nu?

Medel på många sätt.

Vanligaste färg på dina kläder:

Alltså jag kan inte riktigt identifiera med mig det men jag tror: svart, röd och jeans. Okej det var tre färger.

 

                          
                                           
 

Var du aktiv i skolan?

Ja. Ibland lite för aktiv med resultatet sönderstressad.

Favoritdryck på morgonen:

Lagom varmt te som man kan klunka (?!)


När brukar du oftast gå och lägga dig?

23.37.

Sysslar du med någon idrott:

Går på pass på gymmet.Nytränad och rosig!


Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Jag vill för det låter ju så fint. Men tycker ändå att attraktion kommer med att man lär känna någon.


Är du bortskämd?

Ja för att jag lever i ett utvecklat land och har allt och mycket mer än jag behöver för att överleva. Nej för att jag vet att jag måste jobba för att kunna få vissa saker jag vill ha.  

 

 

BedrifteN.

Bra saker som hänt i dag:

* Var på skolan redan 9.37 för att plugga i biblis!
* Lunchade med Louisefinispersonen. Nu när vi har olika scheman får man planera hängen ordentligt.
* Provade ett nytt pluggkafé - naturhistoriska muséet - som hade svinbilligt kaffe...
* TILLSAMMANS med Isabelle som går konstskola men behövde skriva och sånna grejer. 
* Läste ut en bok på engelska på kanske världens köttigaste ämne (se bild!) på TVÅ DAGAR! trodde inte att sånt hände mig men tydligen har jag ett intresse för den där Mellanöstern vilket gör att jag VILL läsa. 
* Jag är frisk och kunde miniträna igen vilket man ju mår hima bra av.

Mindre bra saker som hänt i dag:

* Hade tänkt vara i skolan 8.30. Hehe. 
* Det var sportlov dvs. stora mängder barn i omlopp på naturhistoriska muséet dvs. svårt att koncenrera sig pga. tjut och barnbajslukt (ja, på riktigt.)  

6 bra saker mot 2 dåliga. Den dagen behövde inte direkt jobba i uppförsbacke om man säger.


Ska länge förundras över hur idogt jag tog mig an denna bok och känner typ såhär inombords:


 
                                                 
 
 
 
 
 

Les femmes du 6ème étage.

Det (kaske enda) fina med att vara sjuk är att man får se på massvis av film! I helgen såg jag denna franska pärla till exempel. 


Den utspelar sig i sextiotalets Paris där spanjorskan Maria blir anställd som hushållerska hos familjen Joubert. 

Monsieur Joubert är en snäll men krävande man som har ett timglas till sina ägg.

Madame Joubert går mest på lunchtillställningar och tycker hennes dagar är ÉPUISANTES!

Trots att de spanska hushållserskorna arbetar i överklassens hem och bor enkelt behåller de sin värdighet och tar hand om varandra på ett himla fint sätt. 

Av en slump följer Monsieur med till hyreshusets vindsvåning där hushållserskorna håller till. Han blir förvånad över den låga standarden och börjar intressera sig mer för spanjorskornas liv.

Det uppstår en vänskap mellan de sprudlande damerna och Monsieur Joubert. 

Han hjälper dem att starta sparkonton...

och så åker de på picknick lär känna varandra. Den varma vänskapen damerna sinsemellan och till Monsieur Joubert är det som gör filmen så bra! tiden och platsen den utspelar sig i gör det inte heller jobbigare direkt. Se se!


Veckoslutet.

I helgen tar jag det mest lugnt för det verkar som att en liten förkylning kommit för att umgås med mig. Igår trotsade jag den dock en stund för att vara kulturell med Isabelle. 

Såhär fräck såg hon ut i randig Polarn och Pyret-mössa.

Vi gick till Valand där Jacobs klasskompis ställde ut coola tavlor. 

Sen till språkkaféet och språkade över bryggkaffe. Recept på hann-inte-tvätta-håret: mössa.

Isabelle smsade högst viktiga meddelanden också. På ett språkkafé får man nämligen syssla med all typ av kommunikation. 

I kväll ska jag kurera, se på OS-höjdpunkter och ringa några bra personer. Hoppas ni haft en fin helg! Nostalgiresa till fjällen.

 
– Hoohooo! Flickooor, frukoooost!

Det är första dagen i Fjällen, Lofsdalen blev det i år. Dagen innan klämde jag in mig i min bästa väns bil och så åkte jag och hennes familj norrut. Det börjar bli tradition nu, att åka längdskidor en vecka om året med familjen Larsson. Precis, du läste rätt, längdskidor. De är långa, man kan lyfta på hälen och måste trycka ner tårna hårt hårt för att komma framåt. De sticker lätt iväg åt olika håll och att ploga i nerförsbackar ger oftast resultatet att huvudet hamnar först i en snödriva. Bäst är nästan att inte försöka ploga alls utan åka störtlopp och sätta sig på rumpan, alternativt slänga sig graciöst åt sidan, när det går för fort.

Hursomhelst, frukosten vid niotiden består av gröt, egenkokad lingonsylt och hembakt bröd. Sen börjar allvaret, att bestämma vilken tur som passar bäst för dagen. Håller sig blåsten borta till förmån för solen blir det en tur på fjället, annars hasar vi runt i ett preparerat spår, någon mil eller två. Men om dagens rutt är ett stort beslut, är det ingenting gentemot vad dagens klädsel bör vara...
– Vad tror ni, kanske det tunna understället som lager ett, sen Ulmax och R90:n som lager tre? Eller är Ullmaxen för varm idag? det är ju bara fyra minus. 
– Klaaaaraaa! Idag vill jag ha det snygga pannbandet! du får ta det orangea.

Och så fortsätter det under morgonen. Vid elva dricker vi en kaffeslurk på stående fot, packar ner extratröjorna, matsäcken och lägger skidorna på axeln. Spåret ligger bara hundra meter från stugan så vi traskar dit och påbörjar vår efterlängtade tur. Visst, det är jobbigt – man blir flåsig och ibland är bakåtglidet olidligt – men det är på riktigt. Upplevelsen känns genuin ända ut i tåspetsarna när man hälsar på pensionärsparet som smärt glider förbi i det mötande spåret. Det finns inget dunka-dunka i skogen, inga speakers som pratar på om kvällens knatteslalomtävling och inga snowboardåkare som susar förbi i 100 kilometer i timmen när man glider ner för fjället. En vindstilla dag där uppe knäcker alla uppåkta slalombackar och struntar man i att åka snabbt och snitsigt blir man fridfull ända in i själen.

Känslan när man kommer hem efter turen är oslagbar. Kroppen är i och för sig stel som en pinne men att sjunka ner i soffan med 18 kilometer i benen är den perfekta belöningen. Stretch, bastubad och brasa gör stugan på Gäddvägen till den tryggaste platsen man kan tänka sig. I år är den hypermodern med öppen planlösning, espressomaskin och inte en furupanel i sikte. Diskmaskinen och platteven känns exotiska jämfört med tidigare års timmerhus som ägarna fyllt med överblivna 70-talsprylar.

Jag tittar ut genom panoramafönstren som vetter mot kvällsåkarna i backen och frågar mig hur det gick till. Hur kom det sig att jag hamnade här där, just nu, ingenting kan bli bättre?

Lovisa Svedlund på liten skidort i norra Sverige.

Jag hittade denna guldklimp i mitt skrivarkiv! Tror den är från 2012 eller 2011 och jag blev påmind om alla så fina fjällenresor med Axlinas familj. Vi brukade tänka att vi lämnat civilisationen. Bara glömde stress, skola och sociala medier till förmån för sällskapsspel, fjällturer och mängder av hembakt fika. Nu var det ett par år sen vi åkte eftersom både jag och Axelina varit på olika men snart borde vi verkligen göra det igen. 

 


 

Don't forget the nights when it all felt right.

Jag tycker vi kikar på vad jag drömt mig bort till på Pinterrest den senaste tiden!

••• ILLUSTRERAT •••


••• PERFEKTA PAGEN •••

••• FRANSKT OSV •••

••• FINURLIGT OCH FINT •••

••• KLÄ PÅ SIG •••
 

Möbelmässan.

I går var jag i Stokholm över dagen för att gå på möbelmässan. Har medverkat på den mässan i såväl en gravid mamma, barnvagn, kärra, som 17-åring och nu. Lite av inredarna/arkitekterna/
formgivarna/möbelhandlarnas Mecka då det gäller att spana trender. Karin praktiserar på ett möbelföretag nu så henne passade jag såklart också på att träffa! vi tar en titt.

Karin såg precis sådär praktikantproffsig ut som man ska!


Jag fick visning i Offeccts monter innan vi mötte upp mammi som spanade in trender. 


Kasthalls monter var såhär tjusig med ett mattkollage på väggen och mycket guld. 


Mamma och Börje var inredningsarkitektiga. 

STRING hade en av de finaste montrarna lätt! som en atelje i en takvåning i New York med gammalt målat trägolv. En annan trend var pastelliga och pigga färger kombinerat med sobert grått. 


Gröna växter och glasvaser fanns överallt också. 


Som denna tjusiga magnolia till exempel. 


Tänk att ha ett såhär pampigt vardagsrum. 
 
Lunchpaus med sushi och familjehäng. 
 
Jag följde med mamma och kikade i textilmontrar. Kolla vilket inspirerande tittskåp!
 

Dog elegansdöden lite av denna. Tänk när man får råd att köpa sånna blommor till sitt hem!

Mer magnolia, mer pastelligt och fler gröna skira växter!

 

De här fina knopparna hade en student formgivit tror jag. Ser lite ut som svampar tycker jag.


Och i en monter fanns en fin bokbar!


Tre meters skrollning senare: en sista bild på de återförenade systrarna. 

Hoppas ni har en fin lördag!
 

Rapport.

JUST DET! har alldeles glömt berätta den stora nyheten. Snälla stålsätt dig nu ordentligt så du inte tappar luften/börjar gråta/skrika rakt ut i förvirring. Redo? Okej. Fredagen den 24 januari var det sol i Göteborg. Inga omkomna men tre lider fortfarande av svåra bländningsskador. 

Skönt. Då var det outat.

 


 


 
 

Länge leve lovikka.

I söndags var ju vi på utflykt på Kinnekulle! såg ut såhär på ett ungefär. 


Lottis var pepp!


Majken med, i väntan på semla.


Vi blickade ut över en karg men fin Vänern. 


Och åt semlor som mamma bakat. Obekrivligt goda!


Systerhäng med slalomjackorna från 2009, mössor på sne och osminkade ansikten. Gillar det kravlösa i familjeutfykt.

Mina skor läckte så i bilen fick jag dra av mig alla lager på fötterna och använda lovikkavantarna som raggisar. Man tager vad man haver ju.
 

Upptäcker livsviktiga grejer.

Ja här sitter jag och poserar med en mugg. Blir alltid lika lycklig när jag kommer på den geniala idén att koka kaffe hemma. Nästan pinsamt vilken peppande effekt denna oförskämt goda dryck har på mig, speciellt när jag stigit upp tidigt i skara och tagit mig hela vägen till götet innan klockan slagit tio. 

Jag har också (sist av alla) upptäckt denna eminenta låt via Karin, den ständiga musikinspiratören i mitt liv. Introt har precis samma pinsama effekt som kaffet *lutar huvudet snett framåt, blundar och powerknyter handen*. Har ni reflekterat över polotröjans tendens att helt tillintetgöra ens hals förresten? slog mig plötsligt utan anledning. 

 

Februaridag.

I skara har det ätits söndagsfrukost och bakats semlor denna förmiddag. Snart ska vi ta med oss djur och nybakt på utflykt – en ganska optimal helg egentligen. RSS 2.0