<

En sista kväll i Göteborgs skärgård.

I går flyttade jag från mitt älskade lilla rum på Berzeligatan. Förundrades mycket över hur flyttlasset hade växt på några månader men påmindes sen om diverse strykbrädor och speglar som släpats på tåget i omgångar. Nu bor jag i Skara en vecka innan det bär av till den franska huvudstaden. Min sista kväll i Göteborg åkte jag och Isabelle ett varv med en skärgårdsbåt. Det enda vi upprepade var olika versioner av: F.I.N.T. 

Denna tjej hade bara ben dagen till ära.  

Hon hade preppat den bästa matsäcken också. Visst är det ett tecken på ren kärlek? att förbereda picknick till en stressad vän. 

Stilla solnedgång, lugnt hav och en märklig solreflex.

Hejdu. 
 

Hej durken. 

Tillbringade sista kvällen som göteborgare på bästa tänkbara sätt.  

Andra och tredje dagen av folkhögskola.

Färnebo folkhögskola var ganska mycket som en egen värld där allt vad heter utseendehets och stress bannlysts. Dagarna byggs mycket upp kring gemenskapen i frukost, kaffe, lunch, kaffe och middag. Skolan handlar inte bara om intressanta utvecklings- och rättvisefrågor utan också om hur klassen ska leva tillsammans i kollektivet. De har precis varit i Ecuador tre månader och jobbar mest sina självständiga efterarbeten nu. Himla passande dagar att vara gäst för då kunde jag vara lite delaktig i deras arbete men också göra nyttiga saker som att ringa försäkringsbolag och leta hyresgäster.  

Axelina och Kattis delar rum i Mejjan, ett av de två husen i kollektivet. 


De har inrett sitt rum till världens mysigaste med loppisfynd och kuddhav.


Kattis klippte film som en del av sitt efterarbete. 


Axelina preppade kvällste i kollektivköket. Hon jag och Kattis såg på Eva och Adam på youtube och nostalgireste tillbaka till tidigt tvåtusental.Kvaliten i dessa två personer alltså. ♥
 
 
 
 
 

Första dagen av folkis.

Tillbaka i staden och rummet där man numer hör klassiska pianostycken från artisten mittemot när fönstret är öppet. Tonerna blandas med vårpeppade måsar och hundägare som ropar "Aaaagneeees! HIT!" med pipig röst. Man kan ju inte annat än romantisera en sådan sak. 

Så här festlig var första kvällen på Gävle-Färnebo-vistelsen.  

Jag och Axelina hade inte sagt något till Kattis om att jag skulle komma och hälsa på. Blev överfallen av kramar när hon såg mig och det var såklart underbart att se både henne och Axelina igen. Så fint att de går samma folkhögskola nu, precis som jag och Kattis gjorde i Aix. 
 
Första kvällen var hela fina klassen plus jag och massa andra på en liten fest i Gävle. Kände mig välkomnad och som en i gänget efter cirka ingen tid alls. 

Där fanns till exempel sådana här supercooa tjejer med drömfrisyren. 
 
Axelina och Maria, en av alla snälla klasskompisar. Hade svårt med namnen i början men när jag lämnade Färnebo tre dagar senare hade jag lärt mig alla 16 i klassen! *stolt*
 

Tre stycken vardag.

Jag gick en promenad i Slottskogen den allra första soliga dagen i Göteborg. Så himla fint skrivet av någons pappa.
 
När jag djupläste kurslitteratur och var tvungen att skriva noteringarna så kreativat jag förmådde för att inte bli för uttråkad.
 
När jag tog tåget till Axelina och väntade på Stockholms Cetral. Blev sugen på lite storstadshäng men hann inte lämna min bänk i vänthallen.
 
 
 

*SpOnTAn*

Jag brukar intala mig själv att dyra tågbiljetter aldrig kan mätas mot peppiga äventyr så här sitter jag påväg till Axelina i Färnebo. Har sju timmar på tåg, några dagars folkhögskolehäng och en välförtjänt paus framför mig. Avslutade Mellanösternkursen igår och försöker sakta men säkert flytta fokus till Paris. Är, på ett ungefär, så här pepp på tillvaron: 

Tjugoett.

I går var det min tjugoförsta födelsedag och det var en bra dag på så många sätt. Bortom stress och spenderad i bra personers sällskap. Hur regninga, stressiga eller fyllda av oflyt födelsedagar än kan råka blir är det som att de aldrig kan bli dåliga tycker jag. Det är något speciellt med att man kom till världen just denna dag för exakt si eller så många år sedan.

Två födelsedagar jag minns lite extra väl är min tjugonde och sjuttonde. Förra året var jag i Aix och för första gången borta från familjen. Men mitt fina kompisgäng tog ansvar för att det skulle bli världens bästa dag ändå och ordnade skattjakt över hela stan! blev alldeles rörd av allt jobb de lagt ner såklart. Till min sjuttonde födelsedag vaknade jag av att mitt skarakompisgäng stod brevid sängen halv sju och sjöng Ja må hon leva! Bättre än alla materiella presenter i världen.


I går började jag dagen med att öppna paket från Karin. Ända från taiwan, tänka sig!


Sen kom mamma och tog mig på lyxig hotellfrukost. Tjusigt ska det va! skrev hon i ett sms kvällen innan.


Fina mammi!

Jag fick bland annat det spännande innehållet i denna kasse men det får ni se en annan dag!
 

Hello spring.

Vi kikar på lite sånt som jag kan tänka mig att ha på pricken NU.

•••VÅR & SOMMAR•••

•••FINA PJUX•••


•••FLUFFIGA DJUR•••


•••TAKÅSEN I PARIS•••


•••ETT HEM ATT INREDA•••

Idylliskt fika och musselsoppa.

Förra lördagen vaknade jag och Hanna med solränder på väggarna och sa att "Nej nu går vi upp!" fast klockan bara var åtta.


En fin standard när man har hälsapåhelg är ju att alltd äta godfrulle!

Vi åkte in till stan och gick på en föreläsning om jämställdhet i EU, en del av Systerskapsfestivalen på Kulturheset. Sen visade Ellen, hannas kompis, Örebros finaste lilla statsdel, Wadköping. 


Där kunde man sitta ute och fika! 
 

Dricka hallonsoda och äta macka och sådär.
 
Mysigaste kaféet någonsin. 


Man ville välja cirka allt.


Denna skönhet var pepp på vårvädret. 

Och här är fina Ellen också! Tror vi slog rekord i att ååha oss över det fina vädret.

I Wadköping fanns idylliska farbröder på bänkar också.

Vi vandrade in till stan och mötte Hannas kompis Jonas. Glassade lite på soldäcket vid slottet.


Sen handlade vi orimligt goda ingridienser och lagade mellomiddag. 


Ja, det är räk- och musselsoppa på hemmagjord fond du ser på bilden. På riktigt.

 
 

Det extraordinära med tulpaner.

På onsdag fyller jag tjugoett så jag blev minifirad redan i fredags. På önskelistan hade jag skrivit vårigt plagg och vårblommor och tänka sig, jag fick båda! 


God morgon kameran! inte helt fel att bli avbruten i lördagsmorgonens tentaplugg med födelsedagssång.


Obligatoriskt med fruktsallad när det kommer till finfrukost i min familj!

Blommorna passar tjusigt på fönsterbrädet i Göteborg ju. Jag gillar tulpaner nästan orimligt mycket, kan liksom göra min dag bara att se dem där. Helghittepå.

I går kväll lagade jag, Axelina och Klara mat hemma hos mig. I sakaden av den egna systern är det fint att få umgås med två andra sådär ibland. Sjukt sammansvetsade i köket efter det oräkneliga antalet fjällensemestrar, vandringsdagar och paddlingshelger vi gjort tillsammans. 

Lördagens lyxmat blev köttfärssås och spaghetti. 


Klara åkte hem till Skara men efter en stund kom Jacob och Isabelle istället.


Vi lyssnade på Aqua, spelade med andra ord och pratade feminism innan några timmars dans på Nef fick avsluta lördagen. 
 

Första fina dagen i Örebro.

Jag åkte till Hanna redan på tordagskvällen så det kändes som jag var bortrest på äventyr en hel vecka. 


På fredagen hade Hanna föreläsning och jag behövde skriva så vi klev upp tidigt.

Sen promenerade vi till univeristetet där jag installerade mig i biblioteket. Kände mig genast som en örebrostudent. 

Vi gick hem och slängde ihop lunch på sånt som Hanna hade i skafferiet. (Förlåt för bara matbilder, det kommer annat!)

Många timmar av helgen spenderades i dessa två fåtöljer med oändligt många samtalämnen på lager. Så blir det såklart när man inte träffats ordentligt på flera månader.

Hannas lägis är en liten dröm av fotokollage och inspirerande böcker. Blev genast avundsjuk. 

Det var systerskapsfestival på Kulturhuset så vi åkte in till stan och lyssnade på de eminenta brudarna Camila och Mireya som spelar in den bästa podcatsen med bara viktiga och roliga ämnen. Vill vara lite mer som dom! 

Livskvalitet så det förslår.

Förra helgen var jag hos Hanna i Örebro! Vi börjar kika på söndagsbestyren för de var nästan de allra peppigaste.


Vi bestämde oss för att fånga dagen och åka på utflykt till ett naturreservat. Resterande Örebro hade tänkt precis samma tanke!

Kolla vad fint det var! Vi gick en vandringsled som gick liksom i Hjälmaren på en sandbank. 

Genom Hannas solisar lever man i en instagramvärld.

Såhär friluftig var jag dagen till ära!

 
Alltså utsikten ♥

När vi gick bort från leden en sväng såg vi tussilagos, ultimata vårtecknet!
 

Som de livsnjutare vi är hade vi såklart packat årets godaste matsäck med ansjovispaj, fruksallad och hackad vit choklad. Kaffe på det. 

Ganska OK efterätt.

Innan vi vände om la vi oss på en mossig sten och tittade på den blå himlen. Pratade om framtid, egenskaper och kärlek. Bra det.
 

Om vi skulle.


 
 
Vet ni, nu berättar jag bara för nu händer detta faktiskt på riktigt.

I november gick jag runt bärandes på skittunga skolböcker och en välbekant framtidsångest. Idéerna var en röra av enorma möjligheter och tusentals hinder men en dag såg jag bilder från en bra persons parisresa. Där och då såddes ett frö som jag bara inte kunde ignorera.

Kvällen därpå skrev jag i min anteckningsbok ”Haha Lovisa du kanske ska flytta till Paris annars. Fast alltså nej det går ju inte det måste va jättesvårt.” Nästa kväll skrev jag ”Fast alltså VILL jag vara i Paris SKA jag vara i Paris. Då ska jag ju inte vara i Göteborg.”

Idylliska bilder började fladdra förbi allt oftare i tanken. Skuttar längs Seine i vippig kjol. Pratar flytande franska med tjusiga fransoser. Jobbar på kafé och säger Bonjour messieurs-dames! till kunderna. Kände alltmer hur besviken jag skulle bli om jag struntade i idén. Men liksom flytta till Paris?! Själv?! Blev superskraj men alldeles pirrig bara av tanken.

Det blev jullov och vi hade poesikväll hos Florent. Han pratade om att ta paus från utbildning så halvt på skoj slängde jag ur mig
– Men vi ska inte flytta till Paris tillsammans då?
– Jo men kanske det, sa han.

Så om tre veckor gör vi det! Flyttar dit, letar jobb och trånga små vindsrum för allt vad vi är värda. Oj vad det ska mötas vår, snackas franska och upplevas ny stad! Vad det än blir av den nya tillvaron har jag ambitionen att lassa av lite av den här. Så följ gärna med från din sida skärmen när det bär av. 

Arbetskamraten och barndomsvännen.

Idag har jag ett kontor och en arbetskamrat! Det vill säga min mammas fina lokal och min mamma själv. Jag är nämligen i Skara och skriver hemtenta. Fast mest är jag förtås här för att träffa Axelina som kommit hem från Ecuador nu. Igår lagade vi mat och tog igen tre månaders tid ifrån varandra, ungefär ett lika tryggt häng som i mammas mage kan jag tänka. 

Jag är också en allmänt glad person pga.
*Det är vår.
*Jag vann ett krig mot lärarna som innehöll syrliga korrekta mail, universitetets styrdokument och annat kul.
*Hemtentan handlar om på pricken de tre områden som jag tycker är mest intressanta med hela Mellanöstern.
 

Frustrationen flödar.

Jag har haft sånt där oflyt ni vet? som när man efter seriöst elva timmar i skolan kommer hem och det enda man skrivit i dokumentet Nutida förändringsprocesser är NEJ NEJ NEJ. DETTA HÅLLER JU INTE! INTE DETTA HELLER! VAD ÄR DETTA FÖR HIMLA UPPGIFT?!?!

Ska göra ett nytt försök idag. Efter lunch åker jag till Hanna i Örebro så nu ska det banne mig gå bara! Vi ses efter helgen med förhoppnigsvis ny enegri och en kamera fylld av små äventyr. 


Tänk att få umgås med denna skönhet en hel helg! Jag tog bilden när vi var på tripp till Louisiana och Köpenhamn våren 2011. Vill förresten att det blir knoppar-på-träden-vår på pricken nu. 

Megapluggar och Örebropeppar.

Hej där! Jag är visst inte fan av detta med regelbundet bloggande. Men tro mig jag vill bli bättre för tycker ju egentligen om det kreativa med att skriva av mig och jobba med foto då och då. 

Anledningen den här gången är ganska enkel och stavas mellanösternstudier. När jag började kursen såg det inte ut att vara alls lika mycket litteratur som i Idéhistorian men skenet bedrog minsann. Den är nämigen uteslutande på obegriplig engelska och handlar såklart om komplexa abstrakta system över internationella relationer. Egentligen kunde jag kanske listat ut det av kursens tema men tänkte inte så långt där i januari.

- Mellanöstern, gud så intressant dvs. lätt!

En till anledning till denna megapluggperiod är att jag tänker ta ledigt fyra dagar till helgen. Ska nämligen hälsa på Hanna i Örebro! Åh jag bara vet att det kommer bli så himla bra. Vi ska gå på feministfestival, laga goda middagar, dansa och bara ta igen massamassa tid som vi spenderat ifrån varandra. Skönt att i alla fall ha en kul grej att se fram emot såhär i stressiga tider. 

Idag blev jag trött på att sitta på skolan och begav mig till ett kafé. Blev glad när kaffet kostade 25 spänn fast lite ledsen när det mest smakade sump. 

RSS 2.0