<

2013 November och December.

Ni har ju sett det allra mesta från årets två sista månader väldigt nyss men jag kan ändå bjuda på några opublicerade händelser!

Till exempel jag, Cecilia, Isabelle och Axelina dansade fötterna trötta på Nef en kväll i november. Att dansa med den trion gör att man på något sätt blir oslagbar. Morgonen därpå åkte Axelina hem men vi andra åt frukost i Haga. Isabelle tappade locket till mjölkkannan i kaffet och vi fnissade orimligt mycket pga trötta.

 
Jag åkte på utflykt till Styrsö en solig novembersöndag.  
 
 
I fyra dagar steg jag upp halv sex för att jobba på Dagsnäs julmässa. Ren lycka för all min julpepp. 


Hostade förhäng hos mig och dans på Jazzhuset med Linda och Louise en helg.
Och så fikade vi på kafé Kringlan ibland.

 
Jag fotade för filmfestivalen i Skara en helg. Såg såklart ett par filmer också och blev nostalgisk över hur mycket mitt kompisgäng hängde på biografen under filmfestivalerna i gymnasiet.


Såg julkalendern varje dag.


Och lät Musikhjälpen dominera min vardag en vecka. 


Första advent var som vanligt finaste dagen!

 
Vi var på julbord men familjen.Sen kom julafton! (finn ett fel)


Den tjusiga parisanteckningsboken fick jag i julklapp. 2013 September och Oktober.

Sista augusti blev jag göteborgare, högskolestudent och hyresgäst. Det blev långa höstpromenader och utforskande av nya staden. Också väldigt mycket Filosofins historia, Axplock ur idéhistorien och Från Platon till kriget mot terrorismen. 

Redan första helgen kom skarabor och hälsade på. Vi gick på stan och drack öl på Andra lång. 

 

En annan helg kom Julia och hälsade på också. Vi gick promenad i Trädgår'n och man hade fortfarande shorts.


Sen var jag hemma och sa hejdå till Frida som åkte till Australien. Vi gick/bars till bryggan, drack kaffe och lagade pizza. Någon sa YOLO och då sa någon annan ja! vi badar! så gjorde några det fast det var september. 


Axelina åkte långt från Färnebo för att gå på bokmässan och hänga med mig. Sånt tycker jag om! Kommer också ihåg att jag fick enorm framtidsinspiration av mässan och ville börja blogga igen. Klara var också med en stund.


Göteborg började bli höstigt och oftast grått.


Min fina hiss. 


Jag inredde mina 10 kvadratmeter så fint jag kunde.


En kväll kom mamma och hälsade på. Vi såg Fröken Julie på stadsteatern och åt middag på en mexikansk restaurang där personalen hade 20-talskläder.


Jag tyckte skolan var svår men gick av mig ångesten vid Delsjön en regnig kväll. 


Vissa dagar var soligare än andra.


Jag fikade med Eva som jag lärde känna i Aix.

 
Och hängde varje dag med Louise.


Och så gjorde jag högskoleprovet och vilade upp mig i Skara med godfrukost och secondhandrunda.

 
 
 

Julafton ♥

I år firade jag och Karin julafton både i Mullsjö och Skara. Det var som vanligt en lugn och skön dag med tid för långt förmiddagskaffe, powernaps och fint familjehäng. 

Såhär såg jag ut! Köpte en ny duffel på Topshop nyligen. 


Jag designade och sydde julklänningen själv i år med massa hjälp från mamma och mormor. Den är i vinröd krossad sammet och med klockad kjol. Tycker om att kragen och sprundet i bak är de enda detaljerna och att modellen bär upp sig själv fint i övrigt. 

 

2013 Juli och Augusti.

Mesta delen av sommaren spenderades i Kungshamn och på Skäret där jag jobbade. Vi kikar!

Benen mina hann bli bruna. Jag hängde mycket med Karin och hennes kompisar. Firade hennes födelsedag och åt räkor på klipporna.


Axelinas familj kom till pappa i Mullsjö och hälsade på en dag. Fint dygn alltså.

 
Och jag åkte Zitabåt mellan Kungshamn och Smögen sena kvällar och tidiga mornar. Cyklade också mycket över den förbaskade smögenbron.


Var hemma i Skara och gjorde badutflykter. 


Men fick framförallt lära känna dethär fina Skäretgänget. 


Kattis, Boel och Mikaela kom och hälsade på några dygn också! Så kul att det gick att få till.Julia var också på västkustvisit! minns att vi gjorde en kunglig roadtrip till Fjällbacka och hade sommarens roligaste utekväll på Lagergrens. 

 
 
 

Dan före dan före dopparedan.

Idag bakar jag knäckebröd, sirapslimpa och fikar med favoriter som man inte träffat på evigheter. Sen hänger jag med Karin och ska klä lite gran också tror jag. Perfekt tjugoandra december med andra ord.

 

2013 Maj och Juni.

Tillbakablicken fortsätter minsann! Nu minns jag mest allt kul som hände i maj och juni även fast jag var himla ledsen där en period. Bloggpausen i somras berodde lite på det men betyder ju å andra sidan att jag  har massa opublicerade bilder att bjussa på nu.

Vi gjorde en sista fantastisk klassresa till Les Friouls, en liten ögrupp utanför Marseille.


Och så hade vi såklart skolavslutning och fick diplom. Sista veckorna lekte vi mest lekar i parken, spelade upp rödluvan på franksa och annat kul. 


Jonas och Axelina kom och hälsade på när jag hade slutat skolan. Det var nog tur för jag hade enrom separationsångest från fina klasskompisar. Jag och Jonas överraskade förresten Axelina med att han också var där när hon kom. KUL var det. 


Sen kom Frida också! Vi var på museum i Marseille och tog bilder i en fotoautomat från 40-talet. Och så skrev vi vitsigt i händerna. Vi vandrade i kalankerna, hängde på stränder och dansade en del också. 


Till slut blev det dags att vinka av de allra bästa vid bussen. Jag, Boel och Kattis avslutningsfikade.


Hemma väntade student och enormt kära återseenden med världens bästa kompisgäng och fina familjen. På nationaldagen cyklade jag, pappa och Karin med familjen Larsson längs Göta Kanal. 6 mil resulterade i sjuk men väldigt värd träningsverk.
 

 
Vi badade i Eggbysjön sent en försommarkväll. Ni vet sådär så att det egentligen är lite för kallt i luften men man hoppar i ändå. 


Jag, Axelina, Cecilia och Edvin arrangerade sommarens fetaste fest! dekorerade partytält med pakistanska tyger, ljusslingor, kuddar, ljus, sällskapsspel och vimplar. Gjorde ett UTEdansgolv i Linderoths hage, byggde upp en eldstad och monterade en hängmattehörna - lite som att sätta upp en festival. Men kul blev det! Det var fint att några av Aixpersonerna kom till schlätta också. 


Vi åt jordgubbar i Isabelles växthus en sommarkväll. 


Avslutningsvis firade jag den mest idylliska midsommar'n man kan på småländsk lansbyggd med Axelinas släkt. Traktorflak, blomplockning, kranstillverkning, sill, nattdopp och brasa var några av inslagen.

 
 

Harry P och Kakan S

Har börjat läsa denna eminenta halvkända lilla bokserie! Folk brukar bli alldeles häpna när jag säger att jag inte läst Harry Potter (eller sett alla filmer för den delen) så tänkte att jag tar tag i det lilla projektet nu. Hittills är det väldigt gullig och mysig magi. 
 
 
Imorgon kommer den här personen hem från Mexico förresten. Som jag paniklängtat efter dig ibland de senaste 5 månaderna Karin. Brukar säga skämt som jag vet att vi skrattat åt högt för mig själv ibland och sen liksom fnissa i min ensamhet. Men nu är det slut med det i ett par månader i alla fall. 

2013 Mars och April.

Mars och April var verkligen sprängfyllda av kul saker i Aix! 
 
Vi började med ytterligare en Marseilleresa tillexempel. Blev ofte dit vi åkte för att se lite storstad.


Sen åkte vi på klassresa till Lyon en hel vecka! Gick på museum, hade picknick, åt queneller och massa annat. 


Vi startade traditionen att göra små resor när någon fyllde år så när det var min tur tog vi bussen till Cassis. Det var fortfarande kallt och de fiskegubbarna slapp trängas med turister. 


Wilma fyllde år i samma veva så vi hade klassfest! piffade terassen, grillade och dansade.


Jag fick världens finaste skattjakt också! fick hämta lappar på alla våra favortkaféer/barer/banken osv. Sjukt fint!


Och så kom det massa bra personer på besök! 

 
Vi hade världens bästa utflyktsdag på hyrda cyklar i Provence.


Mamma och Marianne hälsade på. Vi vandrade och hyrde bil. 


Sanna och Gabriel hade fest i lägenheten där man kunde klättra ut och hänga på taket.


Valborg firades i en park med klassen! Vill minnas att jag gick och la mig 06 den morgonen. 

 
 

Morgonstund har guld i mun.
Såhär spenderar jag nästan varje morgon nuförtiden. Med julkalendern, levande ljus och frukost på sängen. Har nästan alltid varit en morgonmänniska och tycker det känns himla värt att vakna lite tidigare för att hinna ta det lugnt. Och visst är julkalendern bra i år? Älskar att den är sådär socialistisk och fokuserar på gemenskap.
 
 

2013 Januari och Februari.

Eftersom 2013 snart är slut tycker jag vi kastar en blick tillbaka!

Den fjärde januari lämnade jag Skara storgråtandes tidigt på morgonen. Ett dygn senare bodde jag i Aix-en-Provence och hade ingen aning om hur de kommande fem månaderna skulle se ut. 

Min första flyttahemifrånlägenhet låg på 3 rue d'Entrecasteaux och delades med Christine, Ellen och Wilma. Fyra trappor ner slingrade sig Aix små gränder, pittoreska men omöjliga att hitta i första månaden. Här förhängde vi med Kattis innan första klassfesten. 

Där pratade vi nervöst franska och lärde känna vår klass. Fina mikaela. 


Vi åkte till Nice redan första söndagen. Erik, Hanna, Elin, Boel, Kattis och Mikaela äter lunch - de flesta av dem som blev mitt fina lilla gäng sen.


Vi hade strömavbrott i lägenheten och jag fick ringa till en elektriker och prata franska. 


Han bröt upp vår spis så vi fick laga ungsbakade grönsaker och mikra tevatten i en månad. 


Vi åkte på fler klassutflykter till byar. Drömmer om en mintrön glasveranda i Södra Frankrike när jag blivit tant. 

Vår fina lärare Naïma som bjöd Boel på kaffe.
 

Jag, Boel, Mikaela och Kattis bildade ett litet fantastic four. 

Vi delade på crème brûlée på Le Grillon en kväll. 


Och så åt jag frukost på terassen fast det bara var februari. 


Och hade Mellokväll med familjen. Vi åt tacos såklart.


Kattis fyllde år och vi fixade överrsakningskalas, bakade kladdkaka och klippte ut unga vackra män ur tidningar. 


En torsdag tog vi bussen till Marseille där det fikades, hängdes i hamnen och firades helg. 


Jag började lära känna Erik bättre.


Och Elin! De bodde ihop och styrde alltid bästa förfesterna.
 

Det kunde visst snöa i Aix också. Då stannade man inne och såg på film med roomiesarna i bäddsoffan.  
 

Enbärsdricka, friterad lav och allmän livskvalitet.

Klockan ett idag kom mamma, Börje, mormor och morfar hem till mig. Vi drack kaffe och lyssnade på julmusik i mitt rum  innan vi åkte till Gunnebo slott för att äta julbord. Vanligtvis förknippar jag julbord med meter av kött, kött och kött. Hetsiga företagsfester och paltkoma kan också höra till men här fanns faktiskt inget av det. Det hela bestod istället av små delikatesser av friterad lav, egenodlad grönkål och mycket mycket mer. 17 bilder säger mer än 1000 ord så se här.

 

2 × hett tips.

Hett tips 1:
Har ni sett att de eminenta p3-profilerna Nanna Johansson, Kringlan Svensson, Ola Söderholmoch och Liv Strömquist startat en podd? Ska lätt lyssna så fort Musikhjälpen tagit slut. Lyssna här!Hett tips 2: 
Nanna Johansson gör också roliga och viktiga inlägg på politism.se. Kolla!
 
 

Finedagen.

Sex anledningar till att igår var en så himla bra dag.
 
1. Gick på mitt livs första arbetsintervju. Innebar bland annat att bygga broar av papper med andra som också ville få jobb på Condeco. 
2. Var missnöjd med min intervjuinsats (inte bron då utan mer att jag glömde ta i hand) MEN peppade upp mig själv och bah "bra erfarenhet att ha varit där iallafall". 
3. FICK JOBBET! och blev såklart svinglad eftersom jag inte förväntat mig det alls.
4. Snackade med en snäll tjej på gymmet. Har sett henne på humanisten och hon visade sig vara en pärla. 
5. Klarade världens jobbigaste gympapass! Blev glad av att gympa igen och insåg att det faktiskt är den träningsform jag trivs med oavsett hur många flashiga crossfits eller TRXsuperpower-pass det finns. 
6. Fick reda på att jag kommit in på mitt förataval, Mellanösternstudier, till våren. Är dock osäkrast någonsin på vad som ska hända i vår men ändå. 

Idag har jag provjobbat på Condeco vilket kändes ganska mycket precis som de senaste sex somrarna på Skäret. Inte så komplicerat utan mest kul och lätt. Nu ska jag och Jacob hänga vid glasburen och kanske göra nåt mer kul. 


Sommarens fina Skäretgäng.
 

Tionioåttasjusexfemfyratretvåett.

10 saker jag tycker om
*Min familj
*Gå i skogen
*Avokado- och kesomacka
*Södra Frankrike
*Kreativt inspirationsöverflöd
*Klappa majken på magen
*Motionsspåret i Kungshamn
*Axlar som man får luta sig mot
*När man får till den perfekta tofsen
*Att fånga ett ögonblick med kameran

 


9 saker jag tycker mindre om

*Fransk byråkrati
*Orättvisor
*Att inte hinna göra sånt jag mår bra av
*American Apparels strumpbyxreklam.
*Friidrott
*Patriarkatet
*När dom jag tycker om är för långt bort för lång tid
*Tekniskt strul
*Tråkiga ärenden till banken och skatteverket och så 

Källa


8 bästa städerna

*Paris
*Kungshamn
*London
*Stockholm
*Göteborg
*Skara (Men jo, faktiskt.)
*New York
*Aix

             
(Kakan står för bilder)

  
7 saker jag vill göra i framtiden
*Ha Axelina som roommate
*Föda barn
*Laga risotto 
*Vara projektledare för Musikhjälpen
*Inreda ett hus
*Bo i Paris
*Återträffa Aixpersoner

 
 

Kan detta verkligen vara två år sen? Snarare fem tänker jag.


6 saker jag är rädd för

*Att glömma betala hyran
*Gå på arbetsintervju
*Tjuvar
*Sverigedemokraterna
*Att inte lyckas med punkt 7
*Att glömma hur feta historielektioner vi hade på gymnasiet


5 bloggar jag läser

*Cecilias, Julias, Floras, Claras och Sandras.

4 bra ord:

*himla
*guld
*julbak
*gött

3 saker jag ser fram emot
*Karins hemkomst (om 9 dagar!)
*Chilligt familjehäng i jul
*Gå på gympa 


2 bra filmer
*The Holiday för att det är jul.
*Denhär!


1 bra låt
*Valentine med Fiona Apple.

Hur man hamnar Musikhjälpen backstage

Vem, VEM, hade kunnat ana att tisdagen den 10 december var dagen då min dröm skulle gå i uppfyllelse? Eller ja. Nästan så. För ingen har väl undgått att Musikhjälpen dragit igång årets upplaga i Göteborg och som troget fan åt jag såklart lunch vid glasburen med Louise idag. Det gjorde inget att den vegetariska pitarullen rann ut över hela halsduken för bara att få hänga där och se de fina programledarna och frysa om fötterna var så jäkla fint.

MEN! Det bästa hände när Per Lärnström snackade om sin tennismatchauktion och det smög upp någon från sidan. Hon var från P4 Göteborg och skulle intervjua några på plats. Intervjuoffren visade sig inte vara vilka som helst utan projektledaren för alltihop och Per som just börjat klä av sig till tennisoutfit några meter bort, på andra sidan glaset. För att väga upp manligheten frågade hon om jag ville vara med som publikrepresentant (Eh, ja.)

Så hände det att jag fick gå in backstage på finaste Musikhjälpen, få ett fränt passerkort och snacka med två av männen som sitter inne på mina topp 5 högst listade drömjobb någonsin. Kors och tvärs sprang folk med viktiga uppgifter som press, teknik, säkerhet och sånt. Det satt folk i en julpyntad personalmatsal och några meter bort stod bakdörren till buren på glänt. Bortanför stängslet hördes sändningen och mitt i allt stod jag och (inser jag) öste ur mig musikhjälpenpepp i en diktafon.

Hann också med att fråga projektledaren hur man får hans jobb på ett sådär trevligt sätt (”Jag förståååår att du har massor att göra men snäääälla får jag bara fråga en sak…?”) Tror jag bara måste ha det jobbet inom tio år.

Lyssna här om ni vill höra min västgötska hyllning.

 

First of Advent

Som bekant är jag första advents största fan och anledningarna till denna pepp är många. Tillexempel bjuder min familj in fina familjevänner på knytisjulbord där alla går in stenhårt för att laga en asgod rätt (ja skinkan som är traditionellt griljerad kommer från Öglunda och ackompanjeras av västervikssenap). Innan ska det fixas blomsterarrangemang och bakas och på söndag eftermiddag traskar kalaspatrasket iväg till domkyrkan och adventskonserten. Minns att jag som barn sov alternativt käkade russin i kyrkbänken. 

Det bästa händer  kvällen då fina skaravänner brukar samlas hos mig och äta gröt. Årets första glögg öppnas och dricks upp, det leks lekar och pratas strunt. Förra året såg det ut såhär och det enda som skiljde sig i år var nog egentligen avsaknaden av Karin och andra viktiga personer som befinner sig långt bort. Menmen! det funkade ju ändå!

För att föreviga gjorde jag en film i år! ihopklippt på en halvtimme nånting. First of Advent myntades i en flummig skypediskussion med Jonas. Ganska internationellt och snitsigt ändå.
 

Andraadventspyssel.

Dagens julproblem: det svider i tummen att skala clementin för man har kört in nejlikor i apelsin. Hårt liv.

 

RSS 2.0