Frida på finbesök.

För någon vecka sen kom Frida tilll Aix för att spendera hela 8 dagar med mig. Känner mig riktig bortskämd som får finbesök var och varannan dag! Fast nu när det är knappt en vecka kvar i Frankrike känner jag mig nöjd med att fylla tiden med sentimentala hejdåpromenader och allt som måste göras en sista gång. Kaffe på Le Grillon, springrunda i parken, handla på Monoprix och 100 andra saker. 

Här är två dagar genom Fridas kameralins. Duktig fotograf den tjejen alltså. 
En regnig dag åkte vi till Marseille och en sjukt häftig utställning om medelhavskultur. Inför kuluråret i Provence har man blåst ur en stor hangar för att göra plats åt ett museum. Cool miljö tycker jag.
 
Där fanns bland annat en stor fotoutställning med bilder som Marseillarna tagit själva under flera decenier. 

Men det allra bästa var den gamla fotoautomaten! Bara av den här lilla remsan fick vi massa ny energi och orkade gå mer på utställningen. 

När vi upptäckte att man fick skriva på sig var vi såklart tvugna att ta fler foton. 
 
Bonjour!
 

En dag när det var finare väder åkte vi till en kalank i Marseille och tyckte ganska mycket att vi hamnat i paradiset på jorden. Först gick vi genom en nationalpark över ett berg tills den här utsikten uppenbarade sig. 
 

Vi fortsatte vandra och kom ner till havet där vi åt matsäck, tog ett dopp och siesta. 


Kommentarer
Saga

Åh, att bo i Frankrike. Vilken dröm. Kan du inte säga det allra bästa + det allra värsta med landet? Är så nyfiken på allt som har med Frankrike att göra. :}

Svar: Ja ganska ofta känns det som en dröm faktiskt. En overklig idyll liksom. Hmm det bästa är nog atmosfären- gränderna, boulangerierna fransmännen och så. Det värsta är allt som har med administration att göra. Typ söka bostadsbidrag med 10 olika blanketter skickade från sverige och sedan översatta på ambassaden.
Lovisa

2013-05-25 @ 23:33:22
URL: http://sagajessica.webblogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0