Glad lucia!

I morse var jag och mamma på Metis luciatåg. Jag blev alldeles nostalgisk och avundsjuk för att vara med i luciatåget på Metis var något alldeles speciellt. Vi hade alla små varelser man kan tänka sig; tomtar, möss, stalledrängar, fackelbärare, tomtefar, tomtemor, änglar, hjältinnor, stjärngossar, tärnor, ledsagare och lucia. Till och med hästar någon gång. Extra fint var det såklart att alla var med - från ettåringarna på förskolan Athena till sextonåringarna i nian.
 
Vi övade många veckor innan det var dags och låtarna var inte bara de gamla vanliga utan folkvisor och sådana som Suzanne, musikläraren, skrivit själv. Vi sjöng i kanon och stämmor, läste dikter och tågade in i väl genomtänkta led. Lucian skred in först efter några sånger och att gå i nian och få vara lucialedsagare kändes stort för en sextonårig Lovisa. Kvällen innan flätade man håret och strök lucianattlinnet. Man drack ingefäravatten och övade på sin text. Och såklart var det precis lika fint i år.

Förskolebarnen sjön blinkalillastjärna säkert fem gånger innan alla var på plats. Sen stod de där och klämde i från tårna, pillade med ljusen och vinkade.
Metiseleverna kunde ställa upp sig lite mer organiserat och sjöng samma fina sånger som vi gjorde plus några till ännu finare. Tomtenissarna satt på scenkanten och tomtefar i sin fåtölj. Duktiga tjejer och killar sjöng solon. 
Lucian och och ledsagarna hade röda band och sjöng solon i We Are the World.
 
I kväll ska jag gå på domkyrkans luciatåg också. Man får ta vara på ljuspunkterna såhär års.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0